Over de stichting

Stichting ‘Buteyko Lucht Op!’ is op 21-02-2012 opgericht in Wageningen. Het doel is om de gezondheid van mensen die daar belang bij hebben te verbeteren. Om dat doel te bereiken bieden wij cursussen aan en geven wij voorlichting over de Buteyko-ademhalingsmethode. Verder zetten wij ons in om de Buteyko-methode meer bekendheid te geven.

Wij doen dit vanuit de gedachte dat het voor veel mensen prettig is hun gezondheid zelf in de hand te hebben en minder afhankelijk te zijn van medicijnen. Bovendien hebben veel medicijnen bijwerkingen die op de lange termijn de gezondheid schaden. Wij zijn van mening dat de Buteyko-methode zou moeten worden erkend als reguliere behandelwijze in Nederland en dat er meer wetenschappelijk onderzoek naar de methode zou moeten plaatsvinden.

Onze trainer

“Mijn naam is Gerhard Dekker. Sinds mijn kindertijd heb ik last gehad van allergieën, hiervoor kreeg ik medicijnen. Eind jaren ’80 heb ik een vermoeidheidssyndroom ontwikkeld. In de jaren ’90 kreeg ik astma. Hiervoor kreeg ik medicijnen. In 2002 kwam ik in aanraking met de Buteyko methode. Wat me aansprak was de mogelijkheid dat je gezond kon worden zonder medicijnen. Ik heb toen een Buteyko cursus gevolgd. Het resultaat van het toepassen van Buteyko was dat ik geen medicijnen meer nodig had, noch voor allergie, noch voor astma! Mijn energie kwam terug. In 2010 heb ik de opleiding gedaan om zelf Buteyko trainer te worden. Ik vind het een voorrecht om aan volwassenen en kinderen mijn kennis en ervaring door te mogen geven.”

Onze trainer is opgeleid door Dick Kuiper van de Buteyko Academie en Patrick McKeown van ButeykoClinic.com.
Bekijk via deze link ook de video’s van Patrick McKeown voor een impressie.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Buteyko Therapeuten Nederland.

Bekijk ook eens ons jaarverslag:

Jaarverslag 2023

 

Stichting ‘Buteyko Lucht Op!’
info@buteykoluchtop.nl
Rekeningnr.: NL42TRIO 0390965154
Wageningen

KvK-nummer 54723450