De cursus

Stichting “Buteyko Lucht Op!” verzorgt in Wageningen individuele cursussen voor mensen die zelf aan de slag willen om hun gezondheid te verbeteren en hun medicijnverbruik te verminderen.

Veel persoonlijke aandacht

Wij geven zowel individuele cursussen als voor kleine groepen van 1-4 personen. Kinderen volgen de cursus altijd met één van hun ouders of verzorgers erbij, zodat zij hen kunnen helpen thuis te oefenen. Als je bij ons een cursus wilt volgen, beginnen we met een intakegesprek. We laten je de cursusruimte zien, vertellen in het kort wat de cursus inhoudt, en vragen je een vragenlijst in te vullen.

De cursus

In vier weken tijd volg je vijf sessies van 1,5 a 2 uur. Daarin behandelen we:

  • de theorie achter de Buteyko-methode
  • oefeningen om je ademhaling te verbeteren
  • persoonlijk adviezen, gericht op jouw specifieke situatie.

In die periode zullen we ook naar behoefte telefonisch contact met je onderhouden, omdat er waarschijnlijk allerlei vragen bij je zullen opkomen als je zelf met de oefeningen aan de slag gaat. Voor kinderen duren de sessies korter en kunnen individueel gepland worden.

Huiswerk

De cursus is vooral een opstap om zelf aan de slag te gaan. Dat kost tijd en doorzettingsvermogen. Je zult enkele maanden thuis intensief met de Buteyko-methode moeten oefenen om een goed resultaat te krijgen. Als dat lukt, kun je na verloop van tijd de oefeningen afbouwen. Het kan zijn, dat je ze later weer zult moeten oppakken, als je door ziekte of spanning weer in je oude ademhalingspatroon vervalt.

Nazorg

Nadat je de cursus hebt gevolgd, houden we contact met je, bijvoorbeeld over vragen die bij je opkomen bij het doen van de oefeningen. Lees verder voor de cursusdata…